Bezlepkové brownies s pistáciami
Čokoládové brownies patria u nás doma k jednému z najobľúbenejších koláčov. Minule sme ho vyskúšali v bezlepkovej verzii z pohánkovej múky a s geniálnymi pistáciami od Slowlandie. A s čistým svedomím môžeme povedať, že boli jednoducho úžasné 😊
Budeme potrebovať:
- 350g kvalitnej horkej čokolády (50 a viac percentnej)
- 250g masla
- 4 vajíčka
- 250g trstinového cukru
- 90g hladkej pohánkovej múky
- 1 čl prášku do pečiva
- 80g výberových pistácií bez šupky Slowlandia
Postup:
- Nakrájané maslo a nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Medzitým si vymiešame vajíčka s cukrom do hustej pevnej peny.
- Všetky ingrediencie spolu zmiešame a prisypeme polovičku pokrájaných kúskov pistácií.
- Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Navrch posypeme zvyškami pistácií.
- Rúru si predhrejeme na 175°C. Pečieme na 140°C 35 – 40 minút. Povrch má byť popraskaný a trošku suchší, aby bolo vnútro dokonalé vláčne.
Brownies môžete servírovať s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky. Čerstvé sa krásne topia v ústach, ale výborné sú aj vychladené a odstáte – skrátka mňamkovne čokoládové 😊. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj cookies bez lepku. Všetky potrebné ingrediencie zoženiete v našom obchodíku na Priehradnej 1.
Ďalšie zaujímavé inšpirácie