Bezlepkové brownies s pistáciami

Čokoládové brownies patria u nás doma k jednému z najobľúbenejších koláčov. Minule sme ho vyskúšali v bezlepkovej verzii z pohánkovej múky a s geniálnymi pistáciami od Slowlandie. A s čistým svedomím môžeme povedať, že boli jednoducho úžasné 😊

Budeme potrebovať:

  • 350g kvalitnej horkej čokolády (50 a viac percentnej)
  • 250g masla
  • 4 vajíčka 
  • 250g trstinového cukru 
  • 90g hladkej pohánkovej múky
  • 1 čl prášku do pečiva 
  • 80g výberových pistácií bez šupky Slowlandia

Postup:

  1. Nakrájané maslo a nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. 
  2. Medzitým si vymiešame vajíčka s cukrom do hustej pevnej peny. 
  3. Všetky ingrediencie spolu zmiešame a prisypeme polovičku pokrájaných kúskov pistácií. 
  4. Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Navrch posypeme zvyškami pistácií.  
  5. Rúru si predhrejeme na 175°C. Pečieme na 140°C 35 – 40 minút. Povrch má byť popraskaný a trošku suchší, aby bolo vnútro dokonalé vláčne.

Brownies môžete servírovať s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky. Čerstvé sa krásne topia v ústach, ale výborné sú aj vychladené a odstáte – skrátka mňamkovne čokoládové 😊. Dobrú chuť! 

Vyskúšajte aj cookies bez lepku. Všetky potrebné ingrediencie zoženiete v našom obchodíku na Priehradnej 1.

Ďalšie zaujímavé inšpirácie