Ako pripraviť zdravú bábovku
Prinášam vám jednoduchý a zdravý recept na moju obľúbenú domácu bábovku.
Suroviny:
- 250g špaldovej hladkej múky
- 100g cukru z kokosových kvetov
- 1 vajce od susedových sliepok (ak chceme ešte zdravšiu alternatívu, nahradíme ho banánom)
- 1x prášok do pečiva bez sulfátov, tzv. vínny kameň
- Špičku čajovej lyžičky pravej vanilky
- 1 čl pravej indickej škorice
- 1 pl kakaa z nepražených bôbov
- 150 ml kokosového mlieka
- 8 pl kokosového oleja
- nasekané nepražené nesolené pistácie alebo iné orechy
Postup:
Všetky sypké suroviny dobre premiešame, potom pridáme rozšľahané vajíčko a mokré suroviny. Cesto vylejeme do vymastenej formy, vysypanej špaldovou krupicou. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 30 minút. Krájame a podávame po vychladnutí.
Takto upravený recept je vhodný aj pri intolerancii mlieka, keďže sme kravské mlieko nahradili rastlinným. V prípade, že máme doma celiatika, tak špaldovú múku nahradíme napríklad mojou obľúbenou makovou alebo mandľovou a máme bezlepkový koláčik.
Všetky ingrediencie nájdete v našom obchodíku.
Dobrú chuť.
Iné recepty