babovka na tanieri

Ako pripraviť zdravú bábovku

Prinášam vám jednoduchý a zdravý recept na moju obľúbenú domácu bábovku.

Suroviny:

  • 250g špaldovej hladkej múky
  • 100g cukru z kokosových kvetov
  • 1 vajce od susedových sliepok (ak chceme ešte zdravšiu alternatívu, nahradíme ho banánom) 
  • 1x prášok do pečiva bez sulfátov, tzv. vínny kameň
  • Špičku čajovej lyžičky pravej vanilky
  • 1 čl pravej indickej škorice
  • 1 pl kakaa z nepražených bôbov
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 8 pl kokosového oleja
  • nasekané nepražené nesolené pistácie alebo iné orechy

Postup:

Všetky sypké suroviny dobre premiešame, potom pridáme rozšľahané vajíčko a mokré suroviny. Cesto vylejeme do vymastenej formy, vysypanej špaldovou krupicou. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 30 minút. Krájame a podávame po vychladnutí.

Takto upravený recept je vhodný aj pri intolerancii mlieka, keďže sme kravské mlieko nahradili rastlinným. V prípade, že máme doma celiatika, tak špaldovú múku nahradíme napríklad mojou obľúbenou makovou alebo mandľovou a máme bezlepkový koláčik.

Všetky ingrediencie nájdete v našom obchodíku.

Dobrú chuť.

Iné recepty