Ako súvisí káva s duševným zdravím?

Nedávno sme do našej ponuky pridali novú značku kávy od slovenského výrobcu. Nezaujala nás len kvalitou a lokálnosťou, prehovorila nás najmä krásnym posolstvom a možnosťou prispieť kúpou na dobrú vec. 🙂

Káva Bella Caffé

Káva Bella Caffé pohladí dušu a prospieva aj telu. 🙂 Majiteľka vyberá prémiovú kávu z rôznych končín sveta. Kvalitné kávové zrná sú pražené na Slovensku, v pražiarni Kávoholik s mnohoročnou tradíciou a skúsenosťou.

Príbeh značky

Za značkou Bella Caffé stojí slovenská lekárka – psychiatrička Soňa Belanská. Okrem toho, že je odborníčka na podporu duševného zdravia, je tiež vášnivá kávičkárka. Verí, že šálka lahodnej kávy prospieva nielen telu a duši, ale aj pomáha urobiť svet lepším. Rozhodla sa preto spojiť svoju vášeň so svojou profesiou.

Ako psychiatrička si Soňa uvedomuje význam duševného zdravia. Vie, ako veľmi dôležité je vyhradiť si čas pre seba, ktorý pre ňu káva reprezentuje. Sami určite viete, že vypiť si v pokoji šálku kávy je niekedy tou najlepšou terapiou. 🙂

Hlboký nádych vôňe čerstvo zaliatej kávy či espressa dokáže znížiť stres, uvoľniť napätie, doplniť energiu. Je to forma psychohygieny, forma prevencie pred vznikom mentálnej nepohody, či pred vznikom duševných ochorení.

MUDr. Soňa Belanská

Ako Bella Caffé pomáha?

Bella caffé je nápomocná aj keď už je na prevenciu neskoro a psychické problémy začnú. Z predaja každej kávy je 10% darovaných na chod bezplatnej telefonickej linky dôvery Nezábudka, ktorú prevádzkuje Liga za duševné zdravie. Aby sa aj ľudia, ktorí podcenili psychohygienu mohli vďaka káve opäť cítiť dobre.

Kávu si treba vychutnať

Nepite kávu v rýchlosti. Nájdite si čas pre seba, vychutnajte si každý dúšok, vnímajte jej vôňu a chuť, vyrozprávajte sa pri nej ak treba, nech je pre vás pitie kávy terapiou. 🙂

Pri príležitosti zaradenia tejto kávy do našej ponuky sme pre Vás pripravili prednášku s psychiatričkou a zakladateľkou tejto značky Soňou Belanskou – v sobotu 7.10.2023 o 13:00 v predajni Dobromysel na Priehradnej 1. Vstup voľný. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

Ďalšie zaujímavé inšpirácie