korkovy napis na stene

4 veci, ktoré môžete v domácnosti opätovne použiť

Jednoduché tipy pre zero waste domácnosť.

noviny na stole

Noviny

Existuje veľa skvelých spôsobov, ako nájsť nový účel nepotrebnému papieru. Najjednoduchší spôsob recyklovania papiera v domácnosti je využiť ho na balenie darčekov. Noviny prekvapujúco dobre absorbujú pachy. Vložte zopnutý kus novín do topánok alebo do chladničky tak, aby ste odstránili nežiadúce pachy. Taktiež ich môžete využiť pri čistení skla a zrkadiel. Noviny nezanechajú žiadne vlákna, iba lesk bez šmúh.

kartony od bajec

Kartóny od vajec

Papierové kartóny na vajcia môžete použiť ako nádoby na klíčenie semienok. Akonáhle sú sadenice dostatočne veľké, stačí celý kartón namočiť a zasadiť priamo do pôdy. Vlhký papier sa postupom času rozpadne. Taktiež ich využite na usporiadanie malých vecí. Napríklad na šperky, korálky, kancelárske potreby, gombíky, matice, skrutky a ďalšie.

sklenene pohare

Sklenené poháre

Existuje veľa spôsobov na opätovné použitie prázdnych sklenených pohárov. Určite si všetky uschovajte, umyte ich a odstráňte z nich štítky. Práve vďaka nim môžete vytvoriť skvelé kvetinové vázy, koreničky v kuchyni, nádoby na sviečky alebo malé úložné boxy.

korkovy napis na stene

Vínne zátky

Pomocou vinných uzáverov môžete vytvoriť originálne stojany, tabule alebo aj nástenné doplnky. My sme v našej predajni vďaka nim vykreovali štýlový nadpis, ktorý vás očarí svojou nápaditosťou. Stačí vám nazbierať väčšie množstvo korkov, silné lepidlo a kartónový podklad. Použite šablónu, pomocou ktorej zátky opatrne nalepíte na podklad a následne po zaschnutí umiestnite na stenu.

Existuje mnoho spôsobov, ako znovu použiť rôzne veci v domácnosti. Dúfame, že ste sa dozvedeli niekoľko nových nápadov ako zvýšiť svoje recyklačné úsilie. Do skorého videnia u nás v obchode Dobromysel.

Mohlo by vás zaujímať