Zmesi esenciálnych olejov namiešané špeciálne pre deti

Silu esenciálnych olejov ste už možno vyskúšali na vlastnej koži a presvedčili ste sa o úžasnej sile prírody. Keď však trápi zdravotný problém naše deti, musíme byť opatrnejší a esenciálne oleje namiešať tak, aby boli jemné aj k ich organizmu. Vďaka kolekcii detských olejov od DoTerry však už experimentovať nemusíme. Zmesi sú namiešané presne pre ich potreby.

Učte deti k samotatnosti a zodpovednosti za svoje zdravie

Či už ide o preferencie vôní, emocionálne potreby a tiež najčastejšie zdravotné problémy, DoTerra myslela na všetko. Farebné, hravé roll-ony s jednoduchou aplikáciou si deti zamilujú. Všetky zmesi sú miešané s frakcionovaným kokosovým olejom.

S pomocou dospelého sa deti naučia aplikovať oleje na boľavé bruško, na čelo či na hrudník. Používanie olejov deti učí rozpoznávať ich pocity a samostatne hľadať riešenia na nepohodu a bežné zdravotné problémy.

Používanie olejov deti učí rozpoznávať ich pocity a samostatne hľadať riešenia na nepohodu a bežné zdravotné problémy.

Detská kolekcia Doterra obsahuje 7 zmesí na podporu tela i mysle.

Calmer – ukľudňujúca zmes

Táto zmes pomáha zrelaxovať a podporuje spánok. Ukľudňuje vďaka éterickým olejom z levandule, rímskeho harmančeka, Ylang Ylang a Buddha wood – falošné santalové drevo. Levanduľa a rímsky harmanček upokojujú úzkostné pocity, ktoré môžu narúšať proces zaspávania. Vôňa kvetov Ylang Ylang a Buddka wood podporujú relaxáciu. Aplikujte Calmer na zápästia pred spaním, aby ste utíšili myseľ a zahnali starosti.

Tamer – zmes na trávenie

Zmes na trávenie upokojuje a jemne chladí boľavé bruško. Obsahuje esenciálne oleje mäty, ktorá pozdvihuje náladu, Japonský pepermint jemne chladí pokožku a zázvor, ktorý upokojuje svojou sýtou vôňou. Kombinácia týchto olejov tiež znižuje riziko cestovnej nevoľnosti inhalovaním alebo natrením na pokožku.

Thinker – zmes na podporu sústredenia

Zmes pomáha predchádzať mentálnemu rozptýleniu a redukovať pocity duševného stresu a únavy. Táto zmes sa skladá z éterických olejov Vetiver, Peppermint, Rosemary a Clementine. Oleje napomáhajú sústredeniu a pozitívnemu prístupu. Odporúča sa inhalovať popri učení alebo pred skúškou. Odporúča sa aplikovať na zápästia detí,

Brave – zmes na odvahu

Táto zmes pomáha zvládať stres a pocity úzkosti. Bojuje proti negatívnym emóciám, pochybnostiam a pesimizmu. Zmes obsahuje éterické oleje Wild orange, kvetu Osmanthus, kôry škorice a dreva Amyris Wood. Wild Orange prináša energiu svojou citrusovou vôňou, Amyris Wood a Osmanthus Flower podporuje zvládanie stresu. Kôra škorice je energizujúca, otepľuje a upokojuje. Energický a povzbudzujúci Brave podporuje pocity dôvery, odvahy a viery v seba. Aplikujte pred športovou udalosťou, hudobným vystúpením, testom alebo kedykoľvek deti potrebujú trochu povzbudenia, aby si verili.

Stronger – ochranná zmes

Zmes Stronger podporuje prirodzený imunitný systém, upokojuje emócie ako sú strach, úzkosť či tieseň. Táto zmes kombinuje éterické oleje z kadidla, cédrového dreva, ruže a litsea. Litsea má príjemnú, sviežu, citrónovú arómu. Kadidlo zase teplú, korenistú vôňu, ktorá podporuje pokojné pocity, upokojujúco pôsobí aj na pleť. Cédrové drevo je po stáročia známe svojou relaxačnou arómou. Esenciálny olej z kvetov Osmanthus má vysokú koncentráciu ionónov, čím pozitívne vplýva na emočnú pohodu. Odporúča sa naniesť na zadnú časť krku.

Rescuer – upokojujúca zmes

Upokojujúca zmes Rescuer zmierňuje pocity napätia v krku a ramenách. Táto relaxačná zmes sa skladá z éterických olejov zo semien levandule, mäty, copaiby a semien tomar. Svieža kvetinová aróma levandule vzbudzuje pocit relaxácie. Mäta pôsobí osviežujúco a pokožku príjemne ochladzuje. Esenciálny olej zo semien tomaru sa používa na podporu relaxácie na konci dňa. Copaiba upokojuje úzkostné pocity. Spoločne tieto oleje pomáhajú deťom, ale zaručene aj rodičom odpočinúť si a relaxovať po náročnom dni. Naneste na spánky, krk, alebo kĺby.

Steady – uzemňujúca zmes

Steady harmonizuje náladu a upokojuje rozrušenie. Deti sú niekedy mimoriadne citlivé, čo môže znamenať, že potrebujú dlhý spánok, pritúlenie alebo vyžalovanie sa rodičom. Vďaka zmesi Steady sa budú deti cítiť pokojnejšie a vyrovnanejšie v časoch, kedy nevieme prísť na presnú príčinu ich rozrušenia. Táto zmes kombinuje éterické oleje z dreva Amyris, jedle balzamovej, koriandra a magnólie. Amyris Wood sa už tradične používa v meditačných praktikách na podporu upokojenia a zvládania stresu. Jedľa balzamová má vôňu vianočného stromčeka, ktorá je uvoľňujúca v čase, keď je toho na nás veľa. Koriander aj magnólia pôsobia upokojujúco. Spoločne sa tieto oleje kombinujú, aby vyvolali pokojné a vyvážené pocity. Aplikuje sa na spodnú časť chodidiel, na zápästia alebo na zadnú časť krku.

Doterra esenciálne oleje a zmesi nájdete u nás na predajni.

Ďalšie zaujímavé inšpirácie