valentin

Zero waste Valentín

Darčeky na Valentína sú často kupované narýchlo, len aby niečo bolo. Nemusí to však byť plyšák ani bonboniéra, v ktorej je viac plastu, ako čokolády. Prinášame vám pár nápadov na valentínske darčeky bez odpadu.

Sláviť sviatok zaľúbených je krásne a my sa tešíme, že sa tento zvyk zaužíval aj u nás. Snažíme sa však aj k nemu pristupovať ekologicky a pripravovať darčeky, ktoré sa nestanú hneď po darovaní odpadom. Najlepším spôsobom, ako deň svätého Valentína osláviť, je určite venovať svojej polovičke čas, či už spríjemnený kultúrou alebo dobrou večerou. Tento rok však máme situáciu trochu sťaženú a zážitkové darčeky musíme ešte na chvíľu odložiť. Čím teda môžeme partnera potešiť?

1. Valentínske rande doma

Pozvite svoju polovičku na rande, aj keď bude len doma v kuchyni, spravte si príjemný večer trochu netradične. Pekne sa oblečte, prestrite stôl, objednajte svoje obľúbené jedlo, zapáľte sviečky a výnimočný večer je na svete. A nezabudnite na detaily! Napríklad sviečky v tvare srdca od Vonia, urobia tú pravú atmosféru.

2. Valentínska masáž

Že klišé? Možno, ale masáž nikdy nesklame! Pozrite si na YouTube pár tipov, ako správne uvoľnit svalstvo, kúpte si voňavú masážnu kocku, (odporúčame kakaovú od Ponio) a venujte partnerovi pól hodinku oddychu. Po niekoľkomesačných home officoch sa vám chrbát každého partnera určite poďakuje. A nielen ten!

3. Valentínsky DIY darček

Asi každého z nás najviac potešia darčeky vyrobené z lásky. Tak skúste pre svojho milovaného niečo vytvoriť! Nemusí to hneď byť majstrovské dielo na plátne, ak maľovanie nie je nič pre vás. Môžete dať vašej polovičke zarámovať vytlačené fotografie, pripraviť krátke videjko zostrihaním vašich spomienok z výletov alebo aj upiecť obľúbený koláč. Veď kulinárske umenie sa tiež počíta. 

4. Napíšte valentínku

Vyznanie lásky na papieri nikdy nevýjde z módy! Valentínskych kariet je na trhu naozaj veľa, no môžte ju aj vyrobiť, čo určite poteší ešte viac. Dovnútra jednoducho napíšte, čo cítite a prečo svojho partnera milujete. Slová lásky majú na paprieri väčšiu váhu a zostanú ešte dlho krásnou spomienkou.

5. Sladké potešenie

Čo by to bolo za Valentína bez kvalitnej čokolády? Veď všetci dobre vieme, že láska ide cez žalúdok. Nie je však čokoláda ako čokoláda. Na sviatok zaľúbených by to chcelo niečo špeciálne, napríklad čokoláda s odkazom „Si na zjedenie“ od Lyra. Tých nečokoládových by určite potešilo sušené ovocie alebo mandle v jahodovo jogurtovej poleve od Mixit. Mňam!

lyra cokolada

Sladkými dobrotami je predajňa Dobromysel plne zásobená, to snáď nemusíme ani pripomínať 😊 Ak by ste predsa len chceli siahnuť po niečom materiálnom a na tvorenie nie ste, nájdete u nás napríklad valentínske mydielka, sviečky s odkazom „Voniaš mi“ či aromatické vankúšiky naplnené voňavými bylinkami. Tešíme sa na vašu návštevu a želáme krásneho Valentína 😊

Ďalšie zaujímavé inšpirácie