Starostlivosť o pokožku v lete

V lete sa našej pokožke venujeme prirodzene viac. Je neustále vystavená slniečku, vode, prípravkom, ktorými ju natierame, aby bola hydratovaná a pekná. Ako by sme sa o ňu mali starať, aby sme si kozmetikou ešte viac neublížili?

Nie je prírodná ako prírodná

V našej predajni dávame veľký dôraz na to, aby bola kozmetika na našich pultoch prírodná. Nielen s jednou prírodnou zložkou, ale naozaj prírodná, neškodná pre náš organizmus.

Prečo je to pre nás tak veľmi dôležité sa dočítate v našom blogu – Škodlivé látky v kozmetike. Dozviete sa tam aj, že nie každý produkt označovaný ako prírodný, ním naozaj je a aké zložky si všímať v zložení produktov.

Ochrana pred slniečkom

Používať či nepoužívať ochranný faktor? To je večná debata milovníkov a odporcov krémov s SPF. Sme zástancom motta “menej je viac”, no slniečku sa v letných mesiacoch nevyhneme a chceme si ho predsa aj užiť, nie sa neustále schovávať v chládku. 🙂

Niekomu postačí malinový olej s prirodzeným, avšak veľmi nízkym faktorom, iný musí siahnuť po opaľovacom kréme. Pre tých z vás máme širokú ponuku produktov od prírodných značiek akými sú Annemarie Borlind, Weleda či Alphanova.

Suchá šupinatá pokožka?

Pokožka, ako aj každý orgán nášho tela, je vyživená najmä zvnútra. Ak je pokožka suchá a neustále sa šúpe, problém môže byť v strave. Možno vám treba doplniť kolagén alebo vitamíny.

O dôležitosti dopĺňania kolagénu si prečítajte viac TU.

Na rýchlu povrchovú pomoc siahnite po peelingu s obsahom prírodných olejov. Peeling zošúcha z pokožky odumreté bunky a olej sa v sprche do vlhkej pokožky krásne vstrebe a nechá pokožku jemnú a hladkú.

Deodoranty vs. antiperspiranty

Prečo nepoužívať antiperspiranty, ale siahnuť po prírodnom deodorante, to asi viete. Ak náhodou nie, tak hlavný dôvod je ten, že antiperspiranty upchávajú póry a potné žľazy tak, aby zabránili prirodzenému odvádzaniu potu z tela.

Jednoducho, antiperspirant ide proti prirodzenosti nášho tela. Našťastie, na trhu sú prírodné deodoranty, ktoré síce poteniu nezabránia, no zabránia jeho zápachu. Navyše sú oveľa citlivejšie k jemnej pokožke podpazušia.

Repelenty a odpudzovače hmyzu

Aby sme si užili v lete pobyt vonku v prírode, bez repelentov sa nezaobídeme. V ponuke máme množstvo prírodných zmesí ale tiež esenciálne oleje, ktoré hmyz odpudzujú a vám príjemne voňajú. Viac o nich sa dočítate TU.

Ďalšou možnosťou je použiť náramok s nasiakavým sopečným kameňom, na ktorý nakvapkáte repelentú zmes, kameň ju vsiakne a vôňa z neho hmyz odpudí.

Ak si chcete užiť večer na terase či v altánku, a neustále okolo vás lietajú komáre a nočné motýle, vyskúšajte vydymovadlá. Nielen že vám dá hmyz pokoj, navodia vám tiež príjemnú meditačnú atmosféru. 🙂

Všetku spomínanú kozmetiku, oleje a vydymovadlá nájdete v našom bio obchodíku. 🙂

Ďalšie zaujímavé inšpirácie