Poznátu slovenskú kozmetiku Liqoil? Kto stojí za jej výrobou?

Manželia Ivana a Martin študovali na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie. Pracovali v oblasti farmácie, genetického výskumu a napokon výskumu obnoviteľných zdrojov. Čo ich viedlo k založeniu kozmetickej značky?

Prvý popud prišiel po narodení dcérky. Na trhu im totiž chýbal detský olej, ktorý by nebol nepríjemne mastný. Preto v roku 2014 začali s výrobou suchých olejov a odštartovali tak vznik novej kozmetickej značky Liqoil. Ich suché oleje dovoľujú pokožke dýchať, vyživia ju a zabezpečia hydratáciu. Dnes už v ich sortimente nájdete okrem spomínaného suchého oleja pleťové krémy, séra, masky, balzamy na pery, telové maslá, šampóny, mydlá aj kozmetiku pre deti.

Čo pre nich znamená kvalitná kozmetika?

Už v začiatkoch si stanovili jasné ciele! Kvalita musí byť základným pilierom značky. Nielen používať kvalitné suroviny, no vďaka svojim znalostiam zabezpečiť aj ich kvalitné a odborné spracovanie. Medzi zložky ich kozmetických prípravkov patria za studena lisované oleje, mrazom sušené časti rastlín, včelí vosk od miestneho včelára a bylinky od slovenských pestovateľov. Snažia sa vždy hľadať lokálnych dodávateľov. Ich produkty neobsahujú silikóny, parabény, konzervanty ani parfumy. Vôňu získavajú len z esenciálnych olejov.

Liqoil a ekológia

Manželia si potrpia na to, aby ich výroba, čo najmenej zaťažovala planétu. Pozerajú sa na celkový dopad používaných obalových materiálov a na svoje momentálne možnosti. Prihliadať samozrejme musia aj na cenovú dostupnosť produktov. Preto volia radšej plast z Európskej únie, ako papier, ktorý by obletel celú zemeguľu. 

Zakľadateľov značky Liqoil, sme sa spýtali pár otázok:

1. Ktorý váš produkt je vaša srdcovka a nikdy vám doma nechýba? 

Väčšina z našich produktov je naša srdcovka a väčšinu z nich máme doma. Každý produkt je pre nás výnimočný, lebo si prešiel dlhým vývojom a skúšaním. Také naše topky sú umývací gél Charcoa, šampón Hriva, krém Nakne, odličovač Liqoil a samozrejme naša malá slečna zbožňuje Kiďo radu. 

2. Ktorý produkt je najobľúbenejší zo strany zákazníkov?

Zo strany zákazníkov je to krém s prírodným vitamínom C-Ferace, balzam s medovkou – Medovka, ale aj šampón Hriva. 

3. Čo považujete za najväčší benefit vašich produktov?

Fakt, že naše produkty sú naboostované veľkým množstvom čerstvých a funkčných extraktov. Vždy sa snažíme použiť len ingrediencie nutné na fungujúci produkt, snažíme sa nedávať žiadne nepotrebné zložky navyše. A tiež pridanou hodnotou je že sú 100% prírodné a väčšinou aj vegánske. 

4. Aké zásady pri výrobe a podnikaní dodržiavate?

Pre nás je dôležité vyrobiť kvalitný produkt, ktorý si môže kúpiť každý zákazník. Pri výrobe samozrejme musíme dodržiavať zásady ISO9001 a hygienické zásady. 

5. Kde sa profesne vidíte o 5 rokov? Čo vás ešte láka dosiahnuť?

Ťažko povedať, uvidíme 🙂

Z Dobromyslu držíme palce nech u nás v regáloch aj naďalej pribúdajú tak skvelé slovenské produkty 🙂 Liqoil aj u nás na predajni.

Ďalšie zaujímavé inšpirácie