InfiNuty a ich cesta od bankovníctva k orieškom

Kamaráti, ktorých spája vášeň k športu. Kedysi pracovali vo finančnom sektore, teraz sa plne venujú svojej značke Infinuty. Čo ich priviedlo k orieškom a ako to celé začalo?

Zakladatelia InfiNuty – Ivo a Marek

Ivo pochádza zo Zvolena, ale hneď po strednej škole sa presunul do Bratislavy, kde žije doteraz. Vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave a dlhé roky pracoval v bankovom a finančnom sektore. Celý život sa venoval športu, dnes najmä CrossFitu a horskej cyklistike. Práve šport ho zo sveta financií presmeroval až k orieškovým maslám.

Marek pochádza z Bratislavy, kde taktiež vyštudoval Ekonomickú univerzitu v oblasti bankovníctva. Viac ako 17 rokov v bankovom sektore aj pracoval. Napokon sa rozhodol pre rázny krok a spolu s Ivom založili spoločnosť InfiNuty. Medzi ich produkty patria orechy, orieškové máslá aj kvalitný kokosový olej.

“V našich výrobkoch nenájdeš pridanú soľ, cukor, palmový tuk, ani žiadne konzervanty. Používame iba tie najkvalitnejšie orechy a aby sme zachovali ich maximálnu čerstvosť, pražíme ich sami, bez pridania akýchkoľvek tukov.”

Kamarátov z InfiNuty sme trošku vyspovedali

1. Ako vznikla myšlienka založiť InfiNuty?

Úplne prvá myšlienka na naše spoločné podnikanie vznikla na už našej povestnej lanovke, o ktorej už všetci naši “verní infinuťáci” vedia. Čiže celé to vzniklo na lyžovačke.

2. Ktorý váš produkt je vaša srdcovka a nikdy vám doma nechýba?

Spomenul by som TOP 3 – 100% arašidy, 100% pistácie a čokonuty.

3. Aké zásady pri výrobe a podnikaní dodržiavate?

Ak je to čo len trochu možné, snažíme sa podporovať slovenských výrobcov a spolupracovať práve s nimi. U nás platí aj zásada, že nikdy nebudeme vyrábať na úkor kvality, aj keď nám niekto ponúkne nižšiu cenu orechov. Pokiaľ nespĺňajú naše prísne požiadavky, o kúpe nemôže byť ani reč.

4. Čo považujete za najväčší benefit vašich produktov? 

Jednoznačne to, že naše produkty si vyrábame sami a každý jeden orech prejde našimi rukami. Čiže vieme 100% garantovať kvalitu našich výrobkov. Ako druhý benefit je určite to, že naše orechy majú iný pôvod ako tie, ktoré si ľudia vedia bežne kúpiť na slovenskom trhu. 

5. Kde sa profesne vidíte o 5 rokov?

Chceme byť líder na trhu. Chceme, aby si ľudia na slovensku spomenuli ako prvé na INFINUTY, keď dostanú chuť na oriešky alebo orechové nátierky. Alebo skrátka na kvalitný a luxusný darček pre niekoho.

Z Dobromyslu držíme palce nech sa aj naďalej plnia sny. 🙂 Produkty InfiNuty nájdete u nás na predajni.

Ďalšie zaujímavé inšpirácie