Ako zatočiť s “rúškovým akné”?

Dermatitída, akné, suché miesta, iritácie.. nosenie rúšok nás na jednej strane chráni, no na strane druhej ubližuje našej pleti. Ako môžeme bojovať proti takýmto kožným problémom?

Od minulého pondelku môžeme opäť voľne dýchať aspoň vonku. Nevýhodou však je, že všetky nedostatky na našej tvári, ktoré nosenie rúšok spôsobilo, teraz nemáme čím prekryť. 🙁 Poďme sa teda pozrieť na to, ako môžeme našej pleti pomôcť.

Čistota – pól života

Čistá pleť je základ úspechu. V tomto prípade nejde však len o čistú pleť, ale aj o čisté rúško. Naša pleť bola málokedy vystavovaná kontaktu s látkou a pracími prostriedkami, ktorými rúška perieme. Preto musíme byť extra opatrní pri výbere pracích prostriedkov. Dávať si pozor na ich zloženie a siahať po tých s označením “sensitive”.

Čo sa týka čistoty našej pleti, veríme, že v jednoduchosti je sila. Na trhu je množstvo čistiacich gélov a krémov, no nám sa osvedčila čiste prírodná špongia z konjacu. Ide o špongiu vyrábanú z koreňa rastliny Amorphophallus Konjac, tiež známej aj ako Diablov jazyk. Tento zázračný koreň obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, zinok, železo, meď a magnéziu. Má výborné antibakteriálne a protiplesňové účinky. Dokonale čistí pleť a póry, odstraňuje mastnotu, pomáha pri akné a vyvažuje pH pleti. Pleť jemne masíruje a dobre ju prekrví.

Viac sa o nej dočítate v našom článku Všetko o konjacovej špongii.

Kozmetika vhodná pri iritácii pleti

Keď je pleť dôkladne vyčistená treba ju hydratovať a utíšiť iritáciu. Na kožné problémy spôsobené špeciálne nosením rúšok pripravila kozmetika Annemarie Börlind sadu troch produktov, ktoré vedia účinne pomôcť.

1. Enzýmový peeling

Ak potrebujete vyčistiť pleť do hĺbky, tak sahnite po prírodnom peelingu v inovatívnej práškovej forme bez mechanických peelingových častíc. Aktívne rastlinné enzýmy uvoľnia odumreté kožné bunky a aktivujú revitalizáciu existujúcich. S obsahom bio aloe vera navyše pokožku pri každom použití peelingu zásobíte dôležitými aminokyselinami, vitamínmi a minerálmi.

2. Senzitívna krémová maska

Krémová prírodná maska zabojuje proti začervenaniu a podráždeniu. Obsahuje extrakt z balónovníka, ríbezľového oleja a koncentrátu slnečnicového oleja, ktoré okamžite pokožku upokoja a zjemnia. Maska posilňuje ochranné mechanizmy pleti a prirodzenú kožnú bariéru.

3. Beauty shots

Beauty shots alebo “šoty krásy” obsahujú vysoko koncentrované aktívne látky, ktoré zabezpečia viditeľné výsledky už za krátku dobu užívania. Revitalizujú, osviežujú a dodávajú pleti extra dávku vitamínov. Ide o nemastnú konzistenciu, ktorá sa rýchlo vstrebe a penetruje až do hĺbky pleti.

Tieto tri produkty si môžete vyskúšať vďaka vzorkám, ktoré nám kozmetika Annemarie Börlind poskytla. Dostanete ich ako darček v recyklovateľnom balíčku ku každému nákupu kozmetiky u nás na predajni. Akcia platí od 26. 4. až do vypredania zásob.

V spoluprácii s kozmetikou Annemarie Börlind sme si pre vás pripravili aj súťaž. Pre viac info nás sledujte na Facebooku a Instagrame!

Ďalšie zaujímavé inšpirácie